CENTANA a produs 2.5 mil. litri lapte în 2021 și anticipează creștere de 20% în anul curent

CENTANA  a produs 2.5 mil. litri lapte în 2021 și anticipează creștere de 20% în anul curent

Compania CENTANA a produs în ferma proprie de la Jelna peste 2.5 mil. litri de lapte în 2021 și își propune o creștere a producției de cel putin 20% în anul curent – au spus, pentru Bistrița Business, proprietarii afacerii, Dana și Sorin Chiciudean.

Mare parte din laptele produs în fermă este procesat în fabrica de lactate proprie, situată în Parcul Industrial de la Sărata, iar restul e comercializat către alți procesatori de produse lactate.

Compania CENTANA a obținut în urmă cu 4 ani finanțare europeană pentru modernizarea fermei zootehnice din localitatea Budacu De Jos și pentru construirea unei fabrici de procesare lapte în Parcul Industrial de la Sărata. Investițiile au fost finalizate, iar producția de lactate a început în anul 2021. În prezent, cele mai importante rețele de magazine locale din județele Bistrița-Năsăud, Cluj și Mureș vând produse lactate marca CENTANA.

“Ne mândrim cu faptul că am reușit să producem cele mai bune produse lactate de pe piață și asigurăm consumatorii că laptele folosit în procesare provine doar din ferma proprie, astfel că vom putea păstra calitatea produselor și pe viitor”, spune șefa fabricii de procesare, ing. Laura Cozma.

Compania, care este în același timp unul dintre cei mai mari distribuitori regionali de produse alimentare, este deținută de soții Chiciudean și a avut venituri de 19.6 mil. lei în 2021, în creștere față de anul fiscal anterior.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*