Centrul de zi de pe str. Octavian Goga își așteaptă seniorii

Centrul de zi de pe str. Octavian Goga își așteaptă seniorii

Primăria Bistrița anunță că, începând de azi, între orele 08:00-16:00, seniorii din orașul Bistrița sunt așteptați la Centrul de zi pentru persoane vârstnice de pe str. Octavian Goga. 

Întreaga investiție a fost finanțată din fonduri europene și a presupus reabilitarea cu 2,9 milioane lei a unui fost punct termic prin Programul Operațional Regional. 

Activitățile propuse în cadrul Centrului de zi pentru persoane vârstnice fac parte din categoria petrecerii timpului liber – jocuri de societate, activități practice, activități cultural-artistice, precum și organizarea de excursii și oferirea de ajutor în caz de îmbolnăvire, consiliere psihologică, kinetoterapie, socio-terapie. Centrul asigură și asistență medicală primară persoanelor care vin la centru. 

Programele propuse contribuie la prevenirea auto marginalizării și excluziunii sociale a persoanelor vârstnice și la creșterea interacțiunii sociale, activitățile având loc atât în cadrul centrului, cât și în exterior. 

Centrul are capacitatea totală de 56 de locuri și urmărește creșterea calității vieții pentru aprox. 500 de seniori, prin asigurarea serviciilor sociale și medicale necesare. 

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*