Cine va asigura cosmetica drumurilor naționale din județ, pentru 2 milioane euro?

Cine va asigura cosmetica drumurilor naționale din județ, pentru 2 milioane euro?

Peste 300 km de drumuri naționale din Bistrița-Năsăud, inclusiv centura Bistriței, vor fi cosmetizate cu cca. 2 milioane de euro, în următorii patru ani. Cosit, spălat, periat – ce companie ia contractul? Cel mai curând vom afla în aprilie, la finalul licitației organizate de CNAIR.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) scoate la licitație, potrivit licitatiapublica.ro , un supercontract de întreținere pe timp de vară a drumurilor naționale din aria Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj. Acordul-cadru va fi valabil pe 4 ani iar valoarea sa estimată e de 74,99 milioane lei (peste 16 milioane euro), fără TVA. Ofertele pot fi depuse pe loturi, Lotul Bistrița (drumurile naționale din județ) însumând 308 km. Din valoarea totală estimată, 9,14 milioane de lei (cca. 2 milioane euro) fără TVA au fost alocați pentru județul nostru. Drumurile naționale care traversează Bistrița-Năsăud, conform DRPD Cluj, sunt: Bistrița-Dealu Ștefăniței (limită cu Maramureș) – 65,5 km; Bistrița – Cârlibaba (jud. Suceava) – 97,8 km; Sărățel – Teaca (limită cu Mureș) – 28,6 km; Mănășturel (Cluj) – Piatra Fântânele (limită cu Suceava)- 109,3 km; varianta ocolitoare a Bistriței – 6,9 km.

Din valoarea estimată, doar Clujul și Autostrada A3 au primit mai mulți bani decât Bistrița-Năsăud, 11,8 milioane lei, respectiv 10,6 milioane lei. În rest, pentru drumurile naționale din județele Alba, Maramureș, Bihor, Satu Mare, Sălaj au fost alocate sume mai mici, funcție și de dimensiunea rețelei rutiere.

Ofertanții pentru Lotul Bistrița trebuie să depună o garanție de 25.000 lei, să demonstreze că media cifrei totale de afaceri pe ultimii 3 ani (2014,2015,2016) a fost de minim 1,25 milioane lei și că în ultimii 5 ani au executat lucrări similare de peste 1,25 milioane lei (fără TVA). Contractul prevede “Estetica rutieră și scurgerea apelor”, așadar ofertanții trebuie să facă dovada că au la dispoziție (dotare proprie/închiriere) utilaje si echipamente tehnice necesare pentru execuția lucrărilor, respectiv: utilaj multifunctional cu tracțiune integrală cu echipamente pentru activitatea de întreținere curentă pe timp de vară (perie mecanică, picamer, cositoare, echipament cu cap de tăiat mărăcinișuri, echipamente de spălat și motocositoare); autobasculantă transport potmol, aluviuni, etc.; buldoexcavator cupă profil șanț; încărcător frontal cu cupă mai mare de 2 mc; autoremorcher pentru îndepărtarea de pe platforma drumului a vehiculelor implicate în accidente rutiere; automacara 40 t; cisternă cu apă.

Data limită de depunere a ofertelor este 21 martie 2018.

Categories: Business in top

About Author