Cîțu: Pregătesc stimulente pentru angajatorii bun platnici

Cîțu: Pregătesc stimulente pentru angajatorii bun platnici

Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, a anunțat că pregătește o serie de motivații fiscale pentru angajatorii bun-platnici. Cîțu nunță că vor fi și cțteva măsuri pentru cei care lucrează în mall-uri.

A fost o primă fază a crizei în care s-au injectat bani în economie în toate sectoarele. Intrăm în etapa a doua, și am intrat și cu IMM-Invest, dar și cu alte programe suplimentare unde eu cred că trebuie să alocăm resursele în acele sectoare unde vedem un randament din ce în ce mai mare (…). Cred că aceste resurse, o parte dintre ele, vor fi decontate la CE, sunt programe și vom avea un ghid clar în ce sectoare se pot duce. În același timp, pregătesc motivații fiscale pentru angajatori. Am câteva lucruri pentru bun-platnici, pentru că trebuie să-i stimulăm pe cei care sunt bun-platnici în acest moment. Veți vedea în perioada următoare că nu ne oprim aici. Mai avem câteva măsuri care să-i ajute. În același timp, ne uităm la câteva măsuri pentru cei care lucrează în mall-uri, câteva idei, dar sunt și câteva mall-uri care nu au cerut chirie. Acolo să vedem cum putem să-i ajutăm. Vor avea nevoie de repornire”, explică ministrul Florin Cîțu.

Ministrul de Finanțe mai spune că în prezent caută soluții pentru a-i ție acasă pe românii întorși din străinătate. O variantă pentru aceștia ar fi sectorul de retail, unde este nevoie de aproxiativ 10.000 de persoane în prezent.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*