Planul pentru noul an școlar: Ore în aer liber, paravane la bănci, elevi cu viziere sau măști

Planul pentru noul an școlar: Ore în aer liber, paravane la bănci, elevi cu viziere sau măști

Guvernul a decis că anul școlar următor va începe în 14 septembrie, iar ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că programul elevilor va fi unul normal însă cu măsuri speciale pentru a limita răspândirea infecției cu coronavirus.

“Ora va dura ca și până acum, fie 45 de minute, fie 50 de minute. Programul este normal, însă luăm în calcul ca venirea copiilor la școală să se facă în așa fel încât să nu se întâlnească unii cu ceilalți, exact așa cum am făcut și la examenele naționale, să se realizeze și acele circuite în cadrul unităților de învățământ. Deci, ne preocupă sănătate și siguranța copiilor și a cadrelor didactice”, a explicat ministrul Anisie.

Monica Anisie a mai subliniat că unele cursuri se vor desfășura în aer liber. Același lucru se va întâmpla și când vine vorba despre orele de sport.

În ceea ce privește purtarea vizierelor și a măștilor de către elevi, sau montarea unor paravane înte bănci, ori distanța dintre bănci ministrul Educației a explicat “din punctul meu de vedere, decizia ar trebui să fie și la nivel local. Noi ar trebui să dăm cadrul după care să lăsăm posibilitatea unităților de învățământ, direcțiilor de sănătate publică, împreună cu autoritățile publice locale să găsească o soluție, ca elevii să poate mască, să aibă vizieră sau băncuța să fie dotată cu pexliglas”.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*