Tomoroga Construct a bifat deja cca. 20% din lucrările de restaurare a Castelului Banffy

Tomoroga Construct a bifat deja cca. 20% din lucrările de restaurare a Castelului Banffy

Lucrările pentru restaurarea castelului Banffy din Bonțida, unde are loc festivalul Electric Castle, au început în primul semestru al acestui an. Firma bistrițeană Tomoroga Construct, liderul asocierii care execută contractul, a realizat în această perioadă lucrările la structura de rezistență a clădirilor, proiectul fizic ajungând deja la 19,5% – a anunțat Consiliul Județean Cluj.

Consiliul Județean Cluj a atribuit lucrări de 28 de milioane de lei către o asociere formată din trei companii în vederea conservării și restaurării Castelului Banffy. Firma bistrițeană Tomoroga Construct (lider de asociere), cu sediul în Tureac, alături de Cons­tructim și Rustic, au termen 24 de luni pentru finalizarea proiectului. Lucrările au început în luna aprilie a acestui an. 

Potrivit Consiliului Județean Cluj, până acum au fost realizate lucrări la structura de rezistență a clădirilor C2 şi C3, ar­hitectura C1 – clădirea castel, res­tau­rare lemn, hidroizolaţii fundaţii și ins­talaţii. Celelalte două firme, Cons­tructim și Rustic, vor derula lucrările pe perioada anului 2022.

„Suntem foarte mândri că o companie din Bistrița-Năsăud a ajuns să restaureze un ansamblu istoric de asemenea valoare pentru Transilvania. Vom avea o grijă maximă ca acest proiect să iasă impecabil, pentru că va reprezenta o adevărată carte de vizită pentru noi, TOMOROGA Construct, în anii care vin. Nu oricine are în portofoliu o lucrare atât de complexă! Tocmai din acest motiv, am format deja o echipă cu cei mai buni experți din țară în domeniul restaurărilor de monumente istorice, care va lucra cu noi, la fiecare pas.” – spunea Bogdan Tomoroga, pentru Bistrița Business, la momentul semnării contractului.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*