Colaborare între CNAIR, CJ Cluj, CJ BN și Primăria Bistrița pentru drumul expres Cluj-Bistrița

Colaborare între CNAIR, CJ Cluj, CJ BN și Primăria Bistrița pentru drumul expres Cluj-Bistrița

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Consiliul Județean Cluj, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Primăria Bistrița vor încheia un acord pentru colaborarea în vederea realizării drumului expres Cluj – Dej – Bistrița.

Drumul expres Cluj – Dej – Bistrița este format din două sectoare: drumul expres Dej – Bistrița, ca parte a Autostrăzii Nordului (lotul 1) și sectorul independent de drum expres Cluj – Dej. 

Potrivit acordului, părțile vor colabora în vederea susținerii modului de definire și conectare a aliniamentelor drumurilor expres Cluj – Dej și Dej – Bistriţa, a identificării eventualelor constrângeri locale sau la nivel județean, a emiterii certificatelor și avizelor de urbanism necesare, a facilitării proiectanților care vor implementa cele două contracte de proiectare. 

Proiectarea și implementarea proiectului vor fi realizate în două etape: 

etapa 1 – de proiectare, presupune elaborarea studiului de fezabilitate, care se va realiza de către CNAIR;

etapa 2 – implementarea secţiunii Cluj – Dej – Bistriţa, care va fi realizată de către CJ BN, CJ Cluj și Primăria Bistrița, pe baza studiului de fezabilitate și care va fi reglementată printr-un nou acord de parteneriat. Finanțarea va fi făcută prin Programul Operațional Transport 2021-2027.

Proiectul de hotărâre în ceea ce privește aprobarea acordului de colaborare este pe ordinea de zi a ședinței CJ Bistrița-Năsăud din 16 decembrie, urmând a fi aprobat de către Consiliul Local în 21 decembrie.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*