COMELF a reușit un profit de 10,6 mil. în 2023, mai mult decât dublu față de anul precedent

COMELF a reușit un profit de 10,6 mil. în 2023, mai mult decât dublu față de anul precedent

Producătorul de echipamente industriale Comelf Bistrița (CMF) a obținut în 2023 o cifră de afaceri de 191,4 mil. lei, cu 10,52% mai mare decât în anul precedent (173,2 mil. lei), arată compania într-un raport înaintat BVB.

În același interval, profitul brut a urcat la 10,6 mil. lei, de la 4,6 mil. lei, adică mai mult decât dublu.

“Cifra de afaceri a înregistrat (…) o creștere în 2023 comparativ cu 2022, ca urmare a creșterii prețului de vânzare al produselor, influențat în cea mai mare parte de inflație și de structura sortimentală. (…) Profitul brut a avut o creștere însemnată (mai mult decât dublu) comparativ cu cel realizat în anul 2022, influențat în principal de: economii la utilități pe fondul consumului de energie electrică din producție proprie (sistem fotovoltaic propriu capacitate 3 KwP); reducerii cheltuielilor materiale prin optimizare consum; menținerii aproximativ la aceleași valori ale costurilor fixe în contextul creșterii volumelor vândute” – spune conducerea companiei bistrițene.

Comelf, companie controlată în proporție de 80,93%, prin Uzinsider, de Constantin Savu și Emanuel Babici, este listată la Bursa de Valori București, iar la ultimul preț de închidere al titlurilor sale, de 6,20 lei/acțiune, are o capitalizare de piață de 139,35 milioane lei (28,04 milioane euro).

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*