COMELF vrea să lucreze pentru Armată. Compania a primit acreditarea MApN

COMELF vrea să lucreze pentru Armată. Compania a primit acreditarea MApN

Compania COMELF Bistrița a fost auditată și autorizată de curând de către un organism special al Ministerului Apărării Naționale (MApN) ca să poate produce construcții metalice sudate având ca beneficiar Armata.

În ședința din 30 septembrie 2019, Consiliul de Administratie al  Comelf SA a decis să convoace Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA ), la data de 14 noiembrie 2019, pentru a completa actul constitutiv al companiei cu următoarele 3 coduri CAEN: 2540 – Fabricarea armamentului și muniției; 2910 – Fabricarea autovehiculelor de transport rutier; 3040 – Fabricarea vehiculelor militare de luptă.

Aceasta este o etapă intermediară, urmează și altele, până ca firma bistrițeană să devină în cele din urmă furnizor agreat de MApN. Având experiență de câteva decenii în confecții metalice, construcții de mașini, construcții sudate pentru mai multe industrii, Comelf ar putea realiza la Bistrița diverse componente metalice necesare în industria de apărare. Bugetul MApN este considerat unul sigur, în creștere an de an, având în vedere standardele impuse de NATO pentru dotarea Armatei române.

Comelf SA Bistrița, parte din grupul UZINSIDER, este unul dintre cei mai importanți producători europeni de echipamente energetice și mașini terasiere. Compania își desfășoară activitatea în trei fabrici și are cca. 850 de angajați. În 2018, a rulat aproape 160 mil. lei.

Categories: Business in top

About Author