Constructorii bistrițeni au înghițit în sec în 29 decembrie. Plățile din PNDL nu au venit

Constructorii bistrițeni au înghițit în sec în 29 decembrie. Plățile din PNDL nu au venit

Municipiul Bistrița și comuna Nușeni sunt singurele unități administrativ-teritoriale (UAT) din județ care s-a regăsit în lista cu plăți din 29 decembrie 2020 a Ministerului Dezvoltării, în programul PNDL.

Constructorii bistrițeni care au realizat lucrări prin PNDL în ultimele luni din 2020 mai au de așteptat încasarea banilor, pentru că UAT-urile din județ – care ar trebui să le achite facturile – nu au primit mai nimic pe final de an de la Guvern. Excepție, orașul Bistrița, care a primit 1,59 mil. lei, și comuna Nușeni, cu 187.310 lei. Cea mai mare sumă, dintr-o listă cu 124 de plăți efectuate, a primit-o Județul Satu-Mare (5,62 mil. lei).

O analiză recentă a BistritaBusiness.ro a arătat că plățile care întârzie să vină prin programul PNDL – uneori există întârzieri cu lunile – pun în mare dificultate firmele de construcții, care se împrumută la bănci ca să poată supraviețui. În acest timp, statul colectează de la acestea TVA și impozite, ca și cum el și-ar fi plătit facturile și nici nu vrea să audă de o compensare între părți.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*