Constructorul CML.ro a semnat contractul pentru varianta de ocolire a orașului Beclean

Constructorul CML.ro a semnat contractul pentru varianta de ocolire a orașului Beclean

Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru realizarea centurii ocolitoare a orașului Beclean a fost semnat joi la sediul primăriei. Investiția de circa 86 milioane de lei este vitală pentru fluidizarea traficului din oraș, iar proiectul va deveni realitate în circa 2 ani. 

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale din Bistrița-Năsăud, reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și ai Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Centura va avea circa  1,2 km lungime, însă aproape jumătate din această distanță va fi reprezentată de  un pod peste râul Someș. Termenul de finalizare este de 26 de luni de la data semnării ordinului de începere al lucrărilor.

Primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan,  a mulțumit în deschiderea evenimentului tuturor celor care s-au implicat în acest proiect. 

”Vă prețuiesc pe toți cei care v-ați implicat într-un mod deosebit în succesul acestei reușite. Astăzi semnăm contractul cu proiectantul și cu constructorul care au un rol foarte important. (…) Le spun tuturor locuitorilor și celor care au de tranzitat orașul Beclean că mai au de așteptat foarte puțin. Bucuria va fi mare la final”, a spus Nicolae Moldovan.

Directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Marcel Boloș, a adăugat că orașul Beclean este un model de urmat în ceea ce privește atragerea de fonduri europene, iar centura ocolitoare a orașului Beclean este primul proiect de acest fel din Regiunea Nord-Vest. 

Cel mai mare lucru este semnarea contractelor de execuție lucrări pentru că de aici începem efectiv să vedem derularea proiectului. Pe termen lung o să vadă impactul acestor proiecte”, a mai precizat Boloș.

Radu Moldovan, președintele Consiliului Judetean, și-a arătat și el aprecierea pentru acest proiect, care în aproximativ 2 ani va deveni realitate. 

„Se scrie o filă de istorie importantă pentru județul nostru, s-a semnat contractul pentru realizarea centurii ocolitoare a orașului Beclean. De acum lucrurile intră-n linie dreaptă, viziunea se pune-n practică și în circa 2 ani mergem pe varianta de ocolire a orașului Beclean, care va asigura legătura dintre Drumul Trans Regio TR45 Beclean-Salva și Drumul Expres DX 4A Dej-Beclean-Bistrița, investiții care sunt cuprinse în cadrul Master Planului General de Transport al României. ” a scris Radu Moldovan pe pagina sa de Facebook. 

Amintim că în vara acestui an, constructorul CML.RO, în asociere cu Îndemânarea Prodcom, Dacia Faber și alți câțiva subcontractori specializați, au câștigat licitația pentru construirea centurii ocolitoare a orașului Beclean.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*