Constructorul FAR FOUNDATION, record în 2020: +60% la venituri

Constructorul FAR FOUNDATION, record în 2020: +60% la venituri

Constructorul bistrițean FAR FOUNDATION, controlat de antreprenorul Alexandru Fărcaș, a explodat în 2020 reușind venituri mai mari cu 60% decât în anul precedent, în ciuda crizei sanitare care a lovit economia.

Compania cu sediul în Rodna a depășit 44 mil. lei la capitolul venituri, față de 27,5 mil. lei în 2019. Profitul net, în creștere și el, s-a păstrat sub 1 mil. lei, dar numărul angajaților a crescut la 119, de la 88 câți erau în 2019.

Fondată în 2010, firma lui Alexandru Fărcaș a cochetat la un moment dat cu ideea de a deschide o fabrică de prefabricate din beton în Parcul Industrial de la Sărata, dar propunerea i-a fost refuzată politicos de administrația Crețu, pe motiv că fabrica ar fi fost un factor de poluare și ar fi încurcat traficul în zonă.

Divizia de construcții a crescut însă an de an, unul dintre motive fiind și acela că firma a participat și a câștigat mai multe licitații în județele vecine Mureș și Maramureș, unde concurența între constructorii locali nu e atât de puternică precum în Bistrița-Năsăud. Compania a realizat, de exemplu, Hala Agroalimentară din Reghin, modernizarea spitalului din Vișeu de Sus, modernizarea de drumuri în mai multe comune mureșene.

În prezent, o lucrare importantă aflată în derulare este sala polivalentă din comuna bistrițeană Căianu Mic.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*