La scurt timp după listarea la BVB, bistrițenii de la Transilvania Broker anunță profit mai mic cu 22,43%

La scurt timp după listarea la BVB, bistrițenii de la Transilvania Broker anunță profit mai mic cu 22,43%

Compania bistrițeană Transilvania Broker de Asigurare a realizat un profit net de peste 2,36 milioane lei, în primele nouă luni din acest an, în scădere cu 22,43% comparativ cu perioada similară din 2016, se arată într-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB). 

“Rezultatul brut la finele perioadei curente s-a concretizat într-un profit de peste 2,75 milioane lei, în scădere cu 18,18% comparativ cu valoarea înregistrată în perioada de referinţă (3,36 milioane lei). După deducerea cheltuielii cu impozitul pe profit (395.304 lei), în perioada curentă, entitatea a obţinut un profit net de 2,36 milioane lei, în scădere cu 22,43% comparativ cu perioada de referinţă”, se arată în document. Potrivit acestuia, veniturile din activitatea de brokeraj, care reprezintă cifra de afaceri netă, au scăzut cu peste 8,81 milioane lei, respectiv 17,98%, fapt datorat atât reducerii veniturilor din negocierea contractelor de asigurare, cât şi scăderii veniturilor generate din alte activităţi în legătură cu obiectul de activitate. “În cazul cheltuielilor din exploatare, a fost înregistrat un trend în scădere, acestea diminuându-se cu 17,96%. Această evoluţie a fost cauzată în principal de reducerea cheltuielilor cu alte impozite, taxe şi vărsăminte asimilate, a cheltuielilor cu comisioanele datorate asistenţilor în brokeraj, a cheltuielilor cu amortizarea, cu materialele consumabile şi a altor cheltuieli privind serviciile prestate către terţi”, menţionează sursa citată.

Compania Transilvania Broker, controlată de bistrițenii Gabriel Login și Dan Niculae, deţine o reţea de peste 1.500 de colaboratori în toată ţara şi un portofoliu de peste 900.000 clienţi, persoane fizice şi juridice. Acţiunile Transilvania Broker au intrat la tranzacţionare la începutul lunii, după o ofertă publică iniţială secundă de vânzare a 25% din acțiuni, care a fost suprasubscrisă în proporţie de peste 270% în primele două zile.

 

Categories: Business in top

About Author