Contractul pentru modernizarea Colegiului Național “Liviu Rebreanu”, gata pentru semnat

Contractul pentru modernizarea Colegiului Național “Liviu Rebreanu”, gata pentru semnat

Fostul ministru al Dezvoltării, Daniel Suciu anunță că a fost  desemnat un câștigător pentru lucrările de modernizare a Colegiului Național “Liviu Rebreanu” și că în curând va fi semnat și contractul pentru execuția lucrărilor. 

“Acum 15 zile a fost desemnat câștigătorul licitației pentru reabilitarea și modernizarea Colegiului Național “Liviu Rebreanu”. Nu am spus nimic pentru că azi noapte, la ora 24.00, a expirat perioada de contestații, ultima etapă din acest proces pe care l-am susținut și inițiat în mandatul meu. Din fericire, nu a fost depusă nicio contestație astfel încât contractul este gata de a fi semnat, fără niciun impediment! Au fost întâlniri cu juriștii din CNI și minister, cu reprezentanții Bisericii Evanghelice, primăriei și colegiului, pre CTE, CTE, indicatori și ședință de guvern. Am fost parte la toate aceste etape convins că fac ceea ce trebuie pentru acest simbol al învățământului din județ. Și am reușit. Restul, e deja povestea unui edificiu ce va arăta extraordinar și va fi dotat cu tot ceea ce au nevoie elevii de la Liviu”, anunță fostul ministru.

Construit în urmă cu mai bine de 100 de ani, Colegiul Național “Liviu Rebreanu” are neapărat nevoie de modernizare.  Banii necesari intervenției au fost alocați prin Compania Națională de Invetiții, valoarea proiectului fiind de 32 mil.lei.

În proiect este prevăzută schimbarea acopersișului, refacerea tencuielilor și  zugrăvelii, schimbarea pardoselilor, lucrări de tâmplărie, refacerea tavanelor, înlocuirea instalațiilor electrice și sanitare. De asemenea, în proiect este prevăzută și restaurarea parcului dendrologic din incinta liceului.

Investiții se vor face și în modernizarea și extinderea sistemului IT. Toate sălile de clasă vor avea astfel de dotări, vor avea și sisteme audio-video de ultimă generație și mobilier nou. În plus, se vor face modernizări și la capitolul laboratoare, dar și în sala de festivități. Amfiteatrele de la etajul 1 și 2 vor fi dotate cu video-proiectoare, tablă interactivă și unitate multimedia.

Construirea Colegiului Național “Liviu Rebreanu” a început în anul 1908 și trei ani mai târziu clădirea a fost dată în folosință.

 

Categories: Local

About Author