Coronavirusul amână extinderea și dezvoltarea WETTERBEST

Coronavirusul amână extinderea și dezvoltarea WETTERBEST

Wetterbest, preluat integral de cel mai mare producător de materiale de construcții, estimează să ajungă la o cifră de afaceri de 397 mil. lei în 2020, cu 127 mil. lei mai mult decât anul trecut. Totuși, compania anunță că planurile de extindere și dezvoltare sunt afectate de criza generată de COVID-19.

“Ne propunem ca, în 2020, să extindem prezenţa la export şi să mergem mai departe în Europa Centrală – prin distribuitori, iar în vestul Europei – prin reţele DIY (do it yourself, bricolaj – n. red.). Momentan, exportăm doar în Ungaria şi Bulgaria, exporturile reprezintă 4% din cifra noastră de afaceri, vrem să ajungem la o pondere de 8% anul acesta. Toate evenimentele la care trebuia să mergem în perioada următoare însă, la Budapesta, la Bratislava, au fost amânate din cauza coronavirusului”, precizează Marian Pîrvu, directorul general al Wetterbest.

Producătorul de sisteme complete pentru acoperișuri, Wetterbest a deschis ieri o nouă fabrică în localitatea Băicoi din judeţul Prahova. Investiţia totală a fost de 44,5 milioane de lei, din care 8,5 milioane de lei au reprezentat ajutor de stat. Inaugurarea a fost făcută online, în noile condiţii impuse de epidemia de coronavirus.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*