Cu 1,8 mil. lei CJ vrea să monteze camere video la punctele de colectare a deșeurilor

Cu 1,8 mil. lei CJ vrea să monteze camere video la punctele de colectare a deșeurilor

Este vorba despre punctele de colectare din zona urbană, mai exact cele din municipiul Bistrița și orașele Beclean, Năsăud și Sângeorz-Băi. Cei 1,8 mil. lei au fost prevăzuți în bugetul Consiliului Județean de pe anul 2020. 

Decizia de a monta camere de supraveghere a fost luată într-o ședință a ADI Deșeuri, iar în total vor fi 150 de camere video în cele patru orașe din Bistrița-Năsăud.

Trebuie făcut un dispecerat la nivelul fiecărei poliții locale din fiecare oraș, care apoi să folosească aceste imagini pentru a putea aplica sancțiuni celor care aruncă în mod neregulamentar deșeurile sau a altora care depozitează în mod fraudulos. Astea sunt realitățile. Nu își fac contracte și le duc la punctele de colectare dintre blocuri în cele 4 zone urbane ale județului. Cei patru primari ai orașelor și-au dat acceptul pentru implementarea acestui proiect“, explică președintele CJ BN, Radu Moldovan.

Consiliul Județean a rezervat alți 15.000 lei din bugetul instituției pentru montarea unui sistem de supraveghere video și la stația de sortare de la Centrul Integrat de Management al Deșeurilor de la Tărpiu.

Categories: Local

About Author