Primăria MAIERU reia licitația de 14,2 mil. lei pentru centrala pe biomasă

Primăria MAIERU reia licitația de 14,2 mil. lei pentru centrala pe biomasă

Primăria Maieru relansează licitația de 14,2 mil. lei pentru construcția și dotarea unei centrale pe biomasă, care să asigure încălzire și apă caldă pentru mai multe instituții publice din comună.

Licitația a fost programată inițial în 19 februarie, dar ea urmează a fi reluată în 25 mai a.c., cu mici modificări în caietul de sarcini. Valoarea estimată a investiției rămâne de cca. 14,2 mil. lei, dar termenul de execuție a crescut de la 5 luni la 10 luni.

“Prin acest proiect se doreşte valorificarea deşeurilor din lemn prin utilizarea acestora într-o instalaţie ce va produce energie electrică și energie termică în cogenerare. (…) Proiectul propus vizează implementarea unei tehnologii prin care să se producă energia termică într-un punct central, de unde, prin intermediul conductelor să se transporte această energie la utilizatorii finali – clădiri publice. (…)

Instalaţia este astfel concepută încât să se respecte cele mai exigente norme de mediu aflate în vigoare. Soluția propusă va consta dintr-un cazan pe tocătură de lemn cu alimentare automata prin sistem buncăr-șnec cu o capacitate de 1465 kW termic și 240 kW electric.” – arată studiul pe care se bazează investiția Primăriei.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*