Bistrița e mai tare ca Oradea și Clujul la atragerea de fonduri europene

Bistrița e mai tare ca Oradea și Clujul la atragerea de fonduri europene

Primarul Ovidiu Crețu spune că Bistrița a reușit să atragă cei mai mulți bani din fonduri europene pe cap de locuitor din regiunea Nord-Vest. Crețu susține că Bistrița e pe primul loc în regiune la atragerea de fonduri europene, depășind mari orașe precum Clujul sau Oradea. 

Ieri, Ovidiu Crețu a făcut o prezentare a bugetului Primăriei Bistrița pe anul 2020 și a explicat că municipiul are în derulare proiecte în valoare de 460 mil. lei (95 mil. euro), lucru care face ca Bistrița să fie pe prima poziție când vine vorba despre finanțări cu bani de la Uniunea Europeană.

“Echipele care se ocupă la Primăria Bistriţa de atragerea banilor europeni sunt fruntaşe în regiunea de Nord-Vest şi la nivel de ţară. Suntem pe locul întâi pe regiune la sumele atrase raportat la numărul de locuitori. Am depăşit cu puţin municipiul Oradea, am depăşit cu ceva mai consistent Clujul şi Zalăul şi am surclasat cu totul Satu Mare şi Baia Mare”, a explicat primarul.

Unele dintre cele mai importante proiecte derulate prin fonduri europene sunt Linia de transport verde (58,8 mil. lei), Centrul intermodal de transport public (42,4 mil. lei), Reconfigurarea axei de transport public pe traseul Gării-Decebal-Andrei Mureșanu-Năsăudului (50,4 mil. lei), Trasee pietonale și piste pentru cicliști în  Centrul Istoric (20,6 mil. lei), Restaurarea Bisericii Evaghelice (16,1 mil. lei) și Reabilitarea a 74 de blocuri de locuințe (70,8 mil. lei).

 

Categories: Local

About Author