Cu 4 fabrici în Serbia, LEONI ajunge cel mai mare angajator industrial din această țară

Cu 4 fabrici în Serbia, LEONI ajunge cel mai mare angajator industrial din această țară

LEONI AG a anunțat că, odată cu deschiderea celei de-a patra fabrici din Serbia, în 2020, va deveni cel mai mare angajator industrial din această țară.

Începând cu 2009, LEONI a investit 90 de milioane de euro în Serbia și în acest moment are 6.000 de angajați în țara vecină cu România. Numărul angajaților va depăși 10.000 când noua fabrică din Kraljevo va avea motoarele turate la maximum. Conducerea LEONI a subliniat, într-un comunicat, importanța pe care o are Serbia în strategia de dezvoltare a grupului, pe zona de cablaje auto (WSD). Țara vecină va fi singura din Europa cu 4 platforme de producție ale LEONI, iar argumentele pentru acest lucru sunt experiența deja pozitivă cu mediul de afaceri de aici, existența forței de muncă bine pregătite, cultura muncii, relația specială Guvernul sârb și cu autoritățile locale. “Suntem încrezători în privința viitorului nostru în Serbia și abia așteptăm să devenim unul dintre cei mai mari angajatori din țară” a spus Martin Stüttem, membru al Consiliului Director al grupului LEONI și șeful diviziei de cablaje.

“Serbia are un imens potențial din punctul de vedere al resurselor umane, al culturii și eticii muncii, potențial pe care îl apreciem foarte mult. Când privim spre cei 6.000 de angajați pe care-i avem aici în acest moment vedem o echipă loială care ne susține în efortul nostru de a mulțumii clienții. Continuăm să angajăm și oferim joburi sigure și cariere interesante” a spus și Bianca Scheller, șefa biroului de Resurse Umane din diviza cablaje a LEONI.

În ultimii 10 ani, LEONI a plătit peste 52 milioane euro statului sârb, sub formă de taxe și contribuții.

“Suntem bucuroși să dezvoltăm businessul de aici, iar asta aduce după sine o mare responsabilitate atât față de clienții noștri, cât și față de angajați. Ca mare angajator, ancorat în această regiune, suntem implicați și în viața socială a comunității, susținând proiecte relevante, sponsorizând evenimente mari sau mici sau finanțând chestiuni umanitare și inițiative CSR” a adăugat Clemens Sachs, Managing Director al Leoni Serbia.

 

 

Categories: Business in top

About Author