Cumpărătorii se lasă așteptați la Combinatul Dan Steel din Beclean

Cumpărătorii se lasă așteptați la Combinatul Dan Steel din Beclean

Licitațiile organizate recent de CITR nu au adus încă un cumpărător pentru Combinatul Dan Steel Group din Beclean, scos la vânzare cu un preț de pornire de 34,27 milioane de euro. “Avem discuții deschise, dar deocamdată ofertele sunt departe de ce ne dorim noi” au declarat, pentru Bistrița Business, reprezentanții lichidatorului.

Combinatul deținut de omul de afaceri sătmărean Vasile Dan și copiii săi, aflat în faliment, a fost scos la vânzare de lichidatorul CITR, la un preț de 34,27 milioane de euro, echivalent aproape cu valoarea totală a datoriilor acumulate.

Fabrica din Beclean, județul Bistrița-Năsăud, are un teren de peste 40 de hectare, din care 4,5 hectare în extravilan, și construcții cu o suprafață totală utilă de 75.460 de metri pătrați. Vânzarea fabricii face parte din planul creditorilor de a valorifica activele societății intrate în faliment în martie 2022, după doi ani de insolvență.

Compania a intrat în faliment cu datorii de circa 175 milioane lei, echivalentul a aproximativ 35 de milioane de euro. Principalii creditori ai fabricii sunt instituțiile statului, băncile Unicredit, OTP și Garanti și furnizori precum Tinmar Energy și ArcelorMittal.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*