Investiție majoră : posibilă magistrală de gaze Vatra Dornei – Tihuța – Bistrița

Investiție majoră : posibilă magistrală de gaze Vatra Dornei – Tihuța – Bistrița

La inaugurarea magistralei de gaz natural Pojorâta – Vatra Dornei, premierul Ciucă a anunțat posibilitatea ca şi prin Pasul Tihuţa, de la Vatra Dornei către Bistriţa, să se realizeze un alt coridor de aprovizionare cu gaze, în următorii 5 ani.

Prim-ministrul a participat ieri la deschiderea de către Transgaz a magistralei de gaz natural Pojorâta – Vatra Dornei. Finalizarea acestui gazoduct reprezintă un obiectiv important care va permite ducerea la bun sfârşit, în următorii trei ani, a proiectului de conectare cu gaze naturale între regiunile de nord-est şi nord-vest ale României.

Ciucă a spus că, potrivit informaţiilor pe care le-a primit de la directorul general al Transgaz, Ion Sterian, sunt finalizate toate „elementele de planificare” privind proiectul gazoductului ce leagă regiunile de nord-est şi nord-vest.

„Urmează să înceapă lucrările, astfel încât de la Vatra Dornei să existe continuitate prin Iacobeni, Cârlibaba, Prislop, Borşa. Există, de asemenea, posibilitatea ca şi prin Pasul Tihuţa de la Vatra Dornei către Bistriţa să se realizeze un alt coridor de aprovizionare cu gaze. Sigur, acesta are ca perioadă de implementare un termen proiectat la cinci ani. Important este să îl finalizăm pe cel care leagă Vatra Dornei de Borşa. Este cel mai pretabil şi cel care se va realiza în perioada de timp cea mai scurtă”, a explicat Nicolae Ciucă.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*