DIMEX ia din nou jackpotul: 3,31 mil. lei pentru întreținerea drumurilor județene pe timp de vară

DIMEX ia din nou jackpotul: 3,31 mil. lei pentru întreținerea drumurilor județene pe timp de vară

Firmele DIMEX 2000 Company și Lucrări Drumuri și Poduri (LDP) SA au câștigat licitația privind întreținerea pe timp de vară a drumurilor județene din administrarea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Preț total: 4 milioane+TVA.

 Potrivit www.licitatiapublica.ro, DIMEX va încasa 3,31 milioane lei, fără TVA, pentru partea sa de muncă, în vreme ce LDP se va mulțumi cu 0,76 milioane, fără TVA. Ce înseamnă întreținere curentă pe timp de vară a drumurilor? Potrivit beneficiarului, vorbim despre: repararea suprafețelor degradate cu mixtură asfaltică, repararea îmbrăcămintei rutiere prin stropiri succesive executate mecanizat, colmatări fisuri și crăpături, tăierea acostamentelor, curățirea și decolmatarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, cosirea vegetației ierboase, reprofilarea părții carosabile, completarea cu material pietros (balast și piatră spartă), compactarea materialului pietros, tăierea acostamentelor, curățirea și decolmatarea șanțurilor și podețelor, etc.

În total, au fost depuse 5 oferte pentru lucrările estimate la 5,01 milioane lei, fără TVA. DIMEX și LPD au câștigat însumând 4,08 milioane, fără TVA, criteriul de atribuire fiind “cel mai bun raport calitate-preț”.

DIMEX este controlată de familia Scurtu, din Rebrișoara, și a înregistrat un salt spectaculos în ultimul deceniu, de la afaceri de cca. 2 milioane euro, la aproape 20 milioane euro. În mare parte această cifră e datorată lucrărilor executate pentru administrații locale și Consiliul Județean.

LDP are ca acționar unic chiar Consiliul Județean, beneficiarul lucrărilor. În ultimii ani, compania a cochetat cu ideea insolvenței, însă pare a-și reveni din corzi după ce a câștigat câteva lucrări importante pentru 2018.

Categories: Business in top

About Author