Familia Filip, acționară cu 16,66% la Electroplast, deschide un centru comercial într-o zonă aglomerată a Bistriței

Familia Filip, acționară cu 16,66% la Electroplast, deschide un centru comercial într-o zonă aglomerată a Bistriței

Familia de antreprenori Filip, proprietară a 16,66% din producătorul de cabluri Electroplast SA, deschide un centru comercial în imobilul deținut pe Calea Clujului (centura orașului), urmând ca etajele 2 și 3 să fie închiriate companiilor care caută birouri.

Afacerea va fi derulată prin Filexpo Market SRL, firmă înființată în 2018, și va fi coordonată de juniorul familiei, Ovidiu Filip. “Este un business de familie, o investiție 100% românească, și sperăm că bistrițenii vor aprecia asta. Mizăm foarte tare pe locuitorii din partea de jos a orașului, în special pe cartierele noi apărute în jurul centurii, care au nevoie de un centru comercial aproape de ei. Etajele superioare ale imobilului sunt transformate în birouri de dimensiuni mici și medii. Credem că sunt mulți antreprenori în Bistrița care au sediul în locuința proprie și care și-ar dori un spațiu elegant, într-o clădire de birouri frumoasă, la prețuri decente, unde să-și poate invita parteneri sau clienți fără să se simtă stânjeniți. Afacerea va funcționa, deci, pe mai multe paliere: depozitul en gros și en detail, spațiile de birouri și spațiile expoziționale din exterior”, a declarat, pentru BistritaBusiness.ro , Ovidiu Filip.

Ce va însemna FilExpo și când va fi inaugurat?

Centrul comercial FilExpo va însemna, deci, un supermarket și un depozit en gros și en detail, cu produse alimentare, răcoritoare, băuturi alcoolice, detergenți, produse de igienă, produse pentru copii, mase plastice, electrice, țesături, produse pentru casă și grădină, de îngrijire și hrană a animalelor și un raion special cu produse de sezon. Centrul va avea şi un raion cu produse 100 % româneşti, încurajând astfel comercializarea produselor autohtone. Complexul, având la dispoziție o curte generoasă, cu o parcare de 200 de locuri, va fi și gazda/organizatorul unor târguri şi expoziţii cu profil bio, produse româneşti, hand made, etc. De asemenea, o zonă expozițională exterioară va fi oferită spre închiriere pentru expunerea diverselor mărfuri care nu pot fi comercializate într-un spațiu închis, cum ar fi mașini sau mașinării agricole, diverse structuri de lemn, metal, materiale de construcții. Personalul centrului comercial va oferi consultanță de vânzare pentru mărfurile expozanților.

În viitorul apropiat, proprietarii vor amenaja și un spațiu de joacă pentru copii și o zonă café&food.

Imobilul respectiv a fost construit în urmă cu câțiva ani, iar pentru deschiderea centrului comercial și a spațiilor destinate pentru închiriere a fost nevoie de o renovare și o reamenajare. În acest moment, compania caută să angajeze personal, fiind disponibile 8 joburi de vânzători, 2 de manipulanți, 1 de secretară și 1 de manager de depozit. Centrul comercial va fi inaugurat cel mai probabil în luna mai sau iunie a anului în curs.

Familia Filip este unul dintre fondatorii și acționarii (16,66%) Electroplast SA, producător important de cabluri pentru industria energetică și de telecomunicații. Compania rulează cca. 20 de milioane euro, cu peste 100 de angajați.

 

Categories: Business in top

About Author