Direct din Cehia, a sosit primul autobuz electric pentru Linia Verde

Direct din Cehia, a sosit primul autobuz electric pentru Linia Verde

Primul dintre cele 10 autobuze electrice care vor circula pe viitoarea Linie Verde (Viișoara-centru-Unirea) a sosit la Bistrița acum două zile, fiind garat, temporar, în curtea COMAT, de pe centura orașului.

Cele 10 autobuze electrice achiziționate de Municipiul Bistrița sunt produse în Cehia, de către firma SOR Libchavy, cea care a livrat în ultimii an și pentru orașe precum Alba Iulia, Brașov, Constanța, Ploiești, Buzău, Zalău, Turda. Mașinile, cu 26 de locuri, au o lungime de 9,7 m și lățime de 2,5 m, iar bateria, marca Winston BATTERY (litiu – ion), are o putere de 172 kwh.

Dacă mașinile de transport sunt pe drum, rămâne să fie realizate lucrările de infrastructură. Contractul, cu o valoare de 30,34 mil. lei, fără TVA, a fost câștigat în toamna trecută de către constructorul MIS Grup.

Proiectul prevede reabilitarea infrastructurii rutiere, pe o rută nouă de transport public, care traversează orașul de la est la vest, prin centru, operată cu vehicule electrice. “Pe lângă crearea rutei noi de transport public (Unirea – Calea Moldovei – Gen. G. Bălan – Bistricioarei – Piața Petru Rareș – Piața Unirii – Dornei, Gh. Șincai-Independenței – Libertății – Viișoara) operat cu vehicule electrice, se prevede modernizarea părții carosabile şi a zonelor adiacente, prin remodelarea parcărilor, trotuarelor, spațiilor verzi, și a pistelor de cicliști. Proiectul mai implică staţii de încărcare de capăt, staţie de încarcare mobilă, staţii de încărcare pentru autobuzele electrice în depou care se realizează pentru garare şi dispecerat pentru managementul traficului – se arată în studiul tehnic. În total, vor fi amenajate 42 de stații de autobuz curente și două stații terminale.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*