Documentația pentru noua piață Decebal a fost aprobată. Urmează licitația!

Documentația pentru noua piață Decebal a fost aprobată. Urmează licitația!

Consilierii locali din Bistrița au aprobat în unanimitate Studiul de Fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru noua piață agroalimentară Decebal.

Consilierii municipali au votat favorabil, în unanimitate, proiectul de hotărâre care va schimba radical zona de comercializare din actuala piață Decebal și va oferi o alternativă locală pentru cumpărăturile din supermarket-urile unor rețele multinaționale.

Acest obiectiv de investiții vine ca un stimulent pentru producătorii noștri locali și societățile autohtone, pe care viitoarea piață îi va găzdui în sectoare bine delimitate de zona comercianților. În viitoarea construcție sunt prevăzute și spații special amenajate pentru depozitare, vânzare de produse industriale, refrigerate și congelate, dar proiectul include și zone destinate copiilor. De asemenea, va exista o parcare nouă și se dorește reconfigurarea platoului pieței, inclusiv prin crearea unei suprafețe acoperite mai ample, cu spații verzi.– a transmis primarul Ioan Turc.

Ca date tehnice, proiectul noii piețe propune: regim de înălțime = S+P+2E și S+P, suprafața construită = 2.220,48 mp, suprafața construită desfășurată = 9.389,23 mp, suprafață loc de joacă = 56 mp, suprafață spații verzi = 1.529,95 mp.

Termenul de finalizare a lucrărilor e de 2 ani, iar valoarea investiției este estimată la circa 16 milioane euro, bani din bugetul local și dintr-un credit deja contractat de municipalitate.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*