Două firme bistrițene fac lucrări hidro de aproape 70 mil. lei în Neamț, Mureș, Suceava și Bistrița-N

Două firme bistrițene fac lucrări hidro de aproape 70 mil. lei în Neamț, Mureș, Suceava și Bistrița-N

Companiile bistrițene Frasinul și Transilvania Grand Construct au contractat în ultimii doi ani lucrări hidrotehnice în valoare totală de aproape 70 mil. lei, în județe precum Bistrița-Năsăud, Neamț, Mureș și Suceava.

Cele două fac parte din grupul de firme controlat de antreprenorul Traian Larionesi, cu afaceri în domeniul construcțiilor și în industria forestieră. Lucrările hidrotehnice sunt o zonă mai specializată a construcțiilor, care necesită experiență și capacitate tehnică și financiară, însă care are rate ale profitului foarte foarte bune, spun consultanții BistritaBusiness.ro. În condițiile în care Guvernul a reînceput să investească bani în lucrări menite să prevină inundațiile sau să reducă efectele acestora, după o pauză de câțiva ani, firmele mari de construcții deschid ochii spre acest tip de lucrări.

În august 2018, Transilvania Grand Construct câștiga două contracte în județele Neamț și Suceava, în valoare de 2,8 mil. lei, respectiv 1,09 mil. lei, pentru amenajarea și regularizarea albiilor unor râuri și pârâuri. Au urmat în decembrie 2018 un contract de 0,36 mil. lei (Neamț), în mai 2019 un contract de 7,6 mil. lei (Mureș) și în august 2019 două contracte de 2,6 mil. lei, respectiv 5,7 mil. lei (Neamț). Sumele nu conțin TVA.

Frasinul, pe de altă parte, are lucrări hidrotehnice pe Valea Budac și Valea Budușel, din județul Bistrița-Năsăud, în valoare totală de 36 mil. lei (fără TVA). Cea mai importantă dintre ele presupune înlăturarea efectelor produse de inundații pe Valea Budac, la Budacul de Jos, cu o valoare de 30 mil. lei (fără TVA), contract atribuit în august 2019.

Categories: Business in top

About Author