Două firme bistrițene s-au reorientat și produc zeci de mii de combinezoane medicale

Două firme bistrițene s-au reorientat și produc zeci de mii de combinezoane medicale

Două companii bistrițene din industria textilelor și-au reorientat rapid producția în această perioadă și realizează combinezoane pentru cadrele medicale, produse aflate la mare căutare.

INTEX Năsăud, producător tradițional de lenjerii de pat, și MARECOM, producător de costume bărbătești, și-au recalibrat liniile de producție pentru a putea confecționa combinezoane de unică folosință, atât de necesare în spitale în aceste zile.

“A fost o decizie rapidă a noastră, cu două argumente solide în spate: comenzile pentru lenjerii de pat au scăzut serios în săptămânile din urmă, iar cererea din piață pentru aceste combinezoane este explozivă. Am depus documentația necesară la Agenția Națională a Medicamentului, am recalibrat mașinile și ne-am apucat de treabă. Am început deja livrările”, explică Grigore Dorel Sima, manager general și fondator al INTEX.

Compania are în acest moment comenzi de 60.000 de combinezoane medicale, din care 25.000 la Cluj și 20.000 la Bistrița. “Din păcate, capacitatea noastră de producție este limitată la 1.500-1.600 de combinezoane pe zi. Cererea este copleșitoare. Mă sună manageri de spitale din toată țara, plângând că le vor muri parte din medici fără aceste combinezoane de protecție. Încercăm să ajutăm cât mai mulți, sper să nu avem probleme cu materia primă”, spune Sima.

Reorientarea temporară a producției nu va oferi de lucru tuturor angajaților de la Intex. Managerul companiei susține că producția de lenjerii de pat va scădea foarte mult, în condițiile în care comenzile sunt mici și Turcia, principalul furnizor de materie primă, a anunțat că închide toată activitatea industrială pentru câteva săptămâni. “Nu e o situație fericită, dar o parte dintre angajații care nu vor avea de lucru vor merge în concediu, iar altă parte în șomaj tehnic. Sperăm ca în câteva luni lucrurile să se liniștească și să revenim la normal” a mai spus Sima.

Un jucător mai mic în industria textilelor, MARECOM, producător de costume bărbătești, s-a autorizat și ea la Agenția Națională a Medicamentului pentru a produce combinezoane medicale. Compania are deja comenzi proprii din partea unităților spitalicești, însă capacitatea sa de producție este mult mai mică decât cea a INTEX.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*