eMag investeşte 90 de milioane de euro într-un centru logistic ”verde” de 130.000 mp

eMag investeşte 90 de milioane de euro într-un centru logistic ”verde” de 130.000 mp

Retailerul online eMag investeşte 90 de milioane de euro într-un nou centru logistic de 130.000 mp, situat la kilometrul 19 al Autostrăzii A1, transmite Agerpres.

Lucrările de construcţie vor începe în luna august şi se vor încheia în septembrie, anul viitor, urmând ca, până în iulie 2022, să fie funcţionale toate automatizările şi tehnologiile.

“Investiţia în tehnologie pentru infrastructura logistică va contribui masiv la creşterea productivităţii, ceea ce va conduce la preţuri mai bune pentru clienţi. Dacă până acum angajaţii mergeau să ia produsele de la raft, cu ajutorul noii tehnologii – un sistem revoluţionar în materie de picking care va genera o productivitate de 4 ori mai mare – marfa va ajunge automat la angajat. De asemenea, comenzile multiple vor fi comasate într-un singur colet, ducând la scăderea volumului şi a consumului de carton necesar pentru ambalarea fiecărui produs în parte. Viteza de livrare va creşte pentru că se va reduce timpul de pregătire a comenzii din momentul plasării până în momentul predării către curier. În plus, capacitatea mare de stocare a noului depozit va permite creşterea gamei de produse din categorii precum fashion sau bunuri de larg consum, băuturi şi alimente”, menţionează compania.

Potrivit sursei citate, în proiectare şi construcţie s-a avut în vedere grija faţă de mediu şi comunitate, iar noul depozit va fi alimentat cu energie verde prin intermediul a 40.000 mp de panouri solare, în timp ce pe o suprafaţă de 100.000 mp se vor planta copaci.

“Pentru a stimula şi mai mult dezvoltarea zonei aferente acestui proiect logistic, autorităţile locale şi centrale analizează înfiinţarea unui parc industrial, atrăgând astfel noi investitori în zonă, alături de eMag“, notează retailerul.

Companie românească fondată în anul 2001, eMag a devenit un lider regional, exportând modelul local cu afacere în Bulgaria şi Ungaria.

sursa: www.bursa.ro

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*