EXCLUSIV : Ce constructor a câștigat marea licitație de la Batalionul 812, cu o ofertă de 73,4 mil. lei

EXCLUSIV : Ce constructor a câștigat marea licitație de la Batalionul 812, cu o ofertă de 73,4 mil. lei

O companie locală a câștigat în cele din urmă bătălia pentru contractul de modernizare a cazarmei Batalionului 812 Infanterie Șoimii Carpaților din Bistrița. Rezultatul licitației a venit de curând: FRASINUL, controlată de Traian Larionesi, a ieșit pe locul I, cu o ofertă de 73,4 mil lei (cu TVA inclus), mai mică cu 15,1 mil. lei decât prețul estimat.

Cazarma Batalionului 812 Infanterie își va schimba radical înfățișarea în urma acestei investiții, realizate de Ministerul Apărării Naționale.

Contractul presupune întâi demolarea pavilioanelor R5, R7, R9, E si L, construcții aflate într-o stare avansată de degradare. În etapa a doua, va fi construit de la zero un pavilion multifuncțional, administrativ și cazarmă, denumit C7, cu regim de înălțime D+P+3E și suprafață desfășurată de 16.560 m2. Vor mai fi construite un pavilion administrativ (cu regimul de înălțime P și suprafață de 724 m2 – pe locul corpului R5), o remiză închisă, parcare tehnică militară, cu regimul de înălțime P și suprafața de 493 m2 (pe locul corpului R7); o altă remiză închisă, parcare tehnică militară, cu regimul de înălțime P și suprafața de 2.067 m2 (pe locul corpului R9). Execuția lucrărilor va dura cca. 3 ani.

Peste 130 de firme, grupate în 15 mari asocieri, au depus oferte la licitație. Din cele 15 asocieri, cel puțin în jumătate au fost implicate și companii bistrițene, sub o formă sau alta. Restul au fost firme mari din toată țara, fie cu capital românesc, fie străin (două austriece, una ungurească).

Frasinul are în asociere încă două companii bistrițene, Campeador și Transilvania Grand Construct.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*