Exclusiv : LEONI nu pleacă din Bistrița, rămâne cu cca. 5.500 de angajați și face pasul spre cablurile high voltage

Exclusiv : LEONI nu pleacă din Bistrița, rămâne cu cca. 5.500 de angajați și face pasul spre cablurile high voltage

Informațiile care circulă de câteva săptămâni potrivit cărora compania Leoni Wiring Systems RO (Bistrița) urmează să închidă total sau parțial fabrica de pe strada Tărpiului (de pe deal) nu sunt adevărate, spun oficialii firmei. Dimpotrivă, Leoni are planuri mari la Bistrița, fiind între primele fabrici din grup care își reorientează mare parte din producție spre cabluri high voltage.

E adevărat, există un proces de reorganizare pe criterii de eficiență, impus de fluctuația naturală a personalului, de lipsa de forță de muncă, de volumul comenzilor care este posibil să ducă fabrica la aproximativ 5.500 de angajați, până la finalul anului.

“În momentul de față, fabrica Leoni Bistrița trece printr-un proces de reorganizare a activității care are ca scop eficientizarea proceselor de producție. După cum știți, fluctuația naturală și lipsa forței de muncă sunt provocări cu care ne confruntăm în mod constant. Acești factori afectează numărul angajaților în fabricile noastre, iar efectele se resimt nu numai în județul Bistrița-Năsăud, ci și în celelalte județe unde avem unități de producție. Astfel, pentru a ne recâștiga competitivitatea pe piață, trebuie să urmărim o serie de indicatori de performanță, printre care dimensionarea corectă a numărului de angajați direct productivi versus indirecți, raportați la nivelul volumelor de producție. Numărul estimat de angajați pentru sfârșitul anului 2018 este de 5.500” au declarat oficialii companiei Leoni Bistrița, în exclusivitate pentru BistrițaBusiness.ro .

“Nu vom închide niciuna din fabricile Leoni din Bistrița. Dimpotrivă, strategia de business pentru perioada următoare este de a dedica o parte mai mare din producție cablajelor high voltage pentru mașinile electrice și hibrid. În contextul tendințelor globale ale industriei auto (elecro-mobility și condusul autonom (autonomous driving)), fabrica din Bistrița este printre primele fabrici Leoni care se va specializa în producția de cabluri high voltage.” au mai spus reprezentanții Leoni Bistrița.

Potrivit acestora, compania avea în iulie cca. 7.400 de angajați, la final de octombrie numărul acestora a scăzut la 6.700, urmând ca până la finele lui 2018 să rămână cca. 5.500. Reprezentanții companiei susțin ferm că scăderea numărului de angajați nu e un proces de concediere, ci unul cauzat de criza de forță de muncă, care se adâncește cu fiecare an care trece.

Leoni Bistrița va continua să fie cel mai mare angajator și cel mai mare exportator din Bistrița-Năsăud, cu afaceri anuale ce se apropie de 360 milioane euro. Recent, compania și-a publicat rezultatele pentru 2017: rulaj de 1,65 miliarde lei, profit net 25,3 milioane lei.

 

Categories: Business in top

About Author