Exclusiv : Un dezvoltator pregătește un cartier cu peste 1000 de locuințe lângă LEONI 2

Exclusiv : Un dezvoltator pregătește un cartier cu peste 1000 de locuințe lângă LEONI 2

Omul de afaceri bistrițean Ioan Tamaș a cumpărat terenul de 3,5 ha din dreapta fabricii LEONI 2 (parte din fostul CPL) și vrea să dezvolte acolo un cartier cu peste 1000 de apartamente – au spus, pentru BistritaBusiness, surse din piața imobiliară.

Terenul a aparținut inițial celor din Grupul Metropolis, care acum câțiva ani anunțau acolo un mall, iar apoi a ajuns în proprietatea unei firme din Sibiu. La o evaluare ținând cont de prețurile pieței, tranzacția prin care Tamaș a achiziționat terenul a fost de peste 1 milion de euro. În acest moment, dezvoltatorul pregătește documentația pentru primele imobile. Proiectul este practic cea mai amplă dezvoltare imobiliară din județ realizată într-un singur loc, pe modelul Maurer de la Brașov, care a introdus în România conceptul de a construi “cartiere de locuințe” și nu doar “ansambluri rezidențiale”.

Până acum, Tamaș, care are afaceri în domeniul transporturilor și alte servicii, a mai construit imobilul de locuințe de peste Podul Berăriei, împreună cu un partener.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*