Familia Larionesi face pasul spre imobiliare: începe cu 2 blocuri în Bistrița

Familia Larionesi face pasul spre imobiliare: începe cu 2 blocuri în Bistrița

Compania DHD UNIC DEVELOPMENT SRL, deținută de Traian Daniel Larionesi și Ionuț Cristian Larionesi, va construi două blocuri de locuințe pe strada Grigore Pletosu, peste drum de centrul comercial B1 Shopping (lângă Kaufland), de pe Calea Moldovei.

Imobilele vor avea regim de înălțime maxim D+P+4E, arată proiectul depus pentru avizare la Agenția pentru Protecția Mediului.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, DHD Unic Development a avut inițial proprietari olandezi și sediul social în București. În februarie 2017, cele două firme olandeze își cedează părțile sociale unei companii cipriote. La scurt timp, în aprilie 2017, în DHD Unic Development sunt cooptați Daniel și Ionuț Larionesi, fiecare cu 0,0029% din părțile sociale. Trei luni mai târziu, ciprioții își cedează părțile sociale lui Ionuț Larionesi, pentru suma de 300.000 euro, bistrițeanul devenind și administrator al firmei, care își mută sediul social în Bistrița. În ianuarie 2020, în urma unei alte cesiuni de părți sociale, controlul DHD este preluat de Daniel Larionesi (fiul antreprenorului Traian Larionesi – grupul de firme Frasinul), care deține acum 51% din companie, diferența de 49% rămânând în portofoliul lui Ionuț Larionesi.

Conform statisticilor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), agregate de BistritaBusiness, piața imobiliară bistrițeană a înregistrat un declin major, de cca. 30%, în perioada ianuarie-august 2020, față de același interval din anul trecut: de la un volum al tranzacțiilor imobiliare de 4.678, am ajuns la un volum de 3.301 tranzacții. Dacă lunile ianuarie și februarie au fost oarecum la nivelul celor din 2019, începutul pandemiei COVID a declanșat un declin important, care s-a menținut până în prezent. Aprilie 2020 a fost luna cu cel mai scăzut număr de tranzacții: 120, față de 562 în aprilie anul trecut.

Totuși, câțiva investitori locali își fac, iată, curaj și anunță proiecte imobiliare interesante, în speranța că piața își va reveni în 2021.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*