Gabriel Lazany: Includerea Spitalului Județean în programul AP-Traumă, un câștig!

Gabriel Lazany: Includerea Spitalului Județean în programul AP-Traumă, un câștig!

Managerul Spitalului Județean de Urgență, Gabriel Lazany este încântat de perspectiva introducerii unității pe care o conduce în programul AP-Traumă și speră că planurile, susținute acum și de  medicul Lucian Vasile Pintea, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, vor deveni în curând realitate. 

“Includerea Spitalului Județean de Urgență Bistrița în programul AP-Traumă va fi un real câștig pentru spital și pentru medicina bistrițeană”, explică managerul Spitalului.

Lazany are susținere totală și din partea medicului bistrițean Lucian Vasile Pintea care a fost numit secretar de stat în Ministerul Sănătății și care a explicat că “susțin demersurile privind aprobarea modului de administrare, finanțare și implementare a acțiunilor prioritare pentru tratamentul pacienților critici cu leziuni traumatice acute si recunoasterea Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita ca spital prin care se derulează AP-Trauma, în specialitățile ortopedie și traumatologie, respectiv neurochirurgie, întrucât sunt îndeplinite criteriile de eligibilitate, iar spitalul se află pe un trend ascendent privind complexitatea cazurilor rezolvate, atragerea corpului medical dintr-o paletă lărgită de specialități, dotarea cu echipamente și aparatură medicală de înaltă performanță, investițiile în imobile și îmbunătățirea circuitelor în care se desfășoară activitatea“.

Gabriel Lazany a vorbit încă de anul trecut de introducerea Spitalului Județean de Urgență în Programul AP-Traumă, asta după ce a explicat că exiastă o secție în cadrul unității medicale pe care o conduce care unde lunar se cheltuie inutil foarte mulți bani pentru că materialele sanitare folosite sunt extrem de scumpe.

“Am făcut demersuri către Ministerul Sănătății pentru a putea intra în Programul Național de Traumă. Există specialități unde sunt consumuri mai mari de materiale și unde statul intervine și susține spitalele, alocându-le o parte din fonduri. Spitalul Județean de Urgență Bistrița este în programele Pacient – Critic, suntem pe Terapie Intensivă, unde ministerul Sănătății ne alocă o parte din banii pentru costurile materiale. Și atunci am făcut un memoriu la Minister pentru a fi admiși și pe programul Național de Traumă, pe specialitățile de neurochirurgie și ortopedie și traumatologie“, explica Lazany în urmă cu câteva luni.

Categories: Local

About Author