Guvern : Autostrada Nordului începe cu centura Gura Humorului, o lucrare de peste 500 mil. euro

Guvern : Autostrada Nordului începe cu centura Gura Humorului, o lucrare de peste 500 mil. euro

În ședința de joi, 4 aprilie, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru primul tronson, de 10 km, din Autostrada Nordului, centura orașului Gura Humorului (Suceava). Urmează licitația, cu o valoare uriașă, de peste 520 mil. euro.

„Astăzi se scrie istorie pentru județul Suceava. Consiliul Județean Suceava salută prima Hotărâre de Guvern dată de Guvernul României pentru un tronson de autostradă din județul Suceava”, a declarat, joi, vicepreședintele CJ Suceava, Vasile Tofan.

El a spus că este vorba de Autostrada Nordului, Suceava – Gura Humorului – Vatra Dornei – Bistrița-Năsăud – Dej – Satu Mare, iar în ședința de Guvern de joi s-au aprobat indicatorii tehnico-economici, iar din acest moment Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere poate organiza licitația de proiectare și execuție a tronsonului de 10 km de autostradă, mai exact varianta ocolitoare Gura Humorului.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, finanțarea investiţiei (inclusiv T.V.A.) în valoare de peste 2,6 miliarde lei (peste 520 mil. euro) se va realiza din fonduri externe nerambursabile – Programul Transport (P.T.) 2021-2027 şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Categories: Bursa, National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*