Guvernul a decis: firmele scapă de dobânzi și penalități la obligații fiscale, până la 25 dec.

Guvernul a decis: firmele scapă de dobânzi și penalități la obligații fiscale, până la 25 dec.

Guvernul a extins până la 25 decembrie perioada în care nu se percep dobânzi și penalități pentru obligațiile fiscale neachitate la termen, a căror scadență s-a împlinit după declanșarea stării de urgență. Această facilitate expira la 25 octombrie.

De asemenea, Guvernul a aprobat, tot în ședința de joi, aplicarea procedurii alternative simplificate de acordare a eșalonării la plată pentru cel mult 12 luni, pentru obligațiile bugetare principale și accesorii a căror scadență/termen de plată s-a împlinit după data la care a fost declanșată starea de urgență și până la data eliberării certificatului de atestare fiscală.

De asemenea, până la 25 decembrie 2020 organele fiscale nu vor începe executarea silită, dând posibilitatea debitorilor de a se decide cu privire la accesarea facilităților fiscale oferite corespunzător situației fiscale, a anunțat printr-un comunicat Ministerul Finanțelor, inițiatorul proiectului.

Decizia Guvernului trebuie publicată în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

Într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă, a menționat și alte prevederi ale proiectului de ordonanță inințiat de Ministerul Finanțelor și adoptat de executiv, respectiv extinderea scutirii de impozit specific până la finalul anului pentru sectorul HoReCa.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*