Hotelul CODRIȘOR a fost redeschis, după un amplu proces de modernizare finanțat de noii proprietari

Hotelul CODRIȘOR a fost redeschis, după un amplu proces de modernizare finanțat de noii proprietari

Hotelul CODRIȘOR din Bistrița a fost redeschis, fără surle și trâmbițe, în urmă cu câteva săptămâni, în urma unui amplu proces de modernizare care a durat cca. trei ani. Investiția a fost realizată de noii proprietari, Ovidiu Pop și Alexandru Bodea, cei care au cumpărat hotelul gajat la bancă de familia Moldovan (Agro-Invest, Coroana de Aur etc).

Hotelul Codrișor făcea parte din portofoliul familiei Moldovan (Agro Invest, Combis, Coroana de Aur, Dracula etc).Presat de probleme financiare grave la nivelul firmelor din grup (între timp intrate în procedură de faliment), Moldovan a scos la vânzare, la început de 2018, cele 3 hoteluri pe care le avea în portofoliu: Coroana de Aur, Dracula și Codrișor. Pentru ultimul dintre ele, prețul de strigare a fost de 2 mil. euro, plus TVA. La câteva luni distanță, prețul scădea la 1,5 mil. euro, iar în 2019, spre final, se vehicula un preț de cca. 800.000 euro. În final, tranzacția s-a finalul în jurul sumei de 600.000-700.000 euro, au spus la acel moment surse din piața imobiliară.

Compania care operează hotelul, Codrișor Turism, este deținută (50%-50%) de antreprenorii Ovidiu Pop și Alexandru Bodea. Primul mai are afaceri în comerțul cu piese auto, prin compania Adris, un business de 7,1 mil. în 2022. Al doilea, controlează compania Sandinex Club, unul dintre liderii pieței regionale pe activități de jocuri de noroc, cu rulaj de 22,2 mil. lei în 2022.

În acest moment, hotelul este deschis pentru cazare / mic dejun / mici evenimente private, iar proprietarii caută personal pentru a face restaurantul complet operațional.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*