În 5 luni, Statul a adunat din Bistrița-Năsăud doar 16.775 lei ca impozit pe ciubuc

În 5 luni, Statul a adunat din Bistrița-Năsăud doar 16.775 lei ca impozit pe ciubuc

Doar 16.775 lei au plecat din județul Bistrița-Năsăud spre vistieria statului ca impozit pe bacșiș în primele 5 luni ale anului. Impozitul de 10% pe bacșiș a fost introdus ca obligație începând cu 1 ianuarie 2023.

Un număr de 421 baruri și restaurante din județ au respectat legea și au introdus bacșișul pe bonul fiscal de consum, pentru a fi luat în calcul, iar suma totală impozitată (totalul bacșișurilor declarate), în 5 luni, a fost de 167.750 lei.

La nivel național, încasările statului din acest impozit se ridică la aproape 6 milioane de lei. Mai mult de jumătate din sumă, 3,2 milioane de lei, reprezintă impozit reținut și virat de barurile și restaurantele din București. Guvernul a prins în bugetul pentru acest an venituri de 95 de milioane de lei din impozitarea bacșișului, o sumă pe care la momentul respectiv a considerat-o ca fiind o estimare pesimistă.

Nerespectarea prevederilor legate de bacșiș e considerată contravenție, sancționată cu amendă cuprinsă între 2.000 lei și 4.000 lei. Pentru operatorii economici prevăzuți, bacșișul încasat de la clienți se evidențiază pe bonul fiscal, indiferent de modalitatea de încasare a acestuia.

Categories: Bursa, Life & Style, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*