În criză de muncitori, TeraPlast recrutează din Bangladesh și India

În criză de muncitori, TeraPlast recrutează din Bangladesh și India

Alexandru Stânean, CEO-ul grupului TeraPlast, a declarat pentru Profit.ro că piața locală a forței de muncă este o problemă majoră, pentru că nu există un număr suficient de muncitori calificați. TeraPlast oferă salarii peste medie, dar nu găsește destui oameni și apelează la muncitori extracomunitari, din țări precum Vietnam, Bangladesh, India.

„Nu e un număr suficient de muncitori calificați în piață. Noi ne-am propus să plătim peste media regiunii în care activăm tocmai ca să atragem talente. Însă, disponibilitatea lor a fost relativ redusă. Asta a fost principala provocare. Căutăm oameni pe toate palierele, de la muncitori necalificați, aici nu e o problemă presantă, la specialiști, electricieni, mecanici. În sfera asta de specialiști există mari lipsuri în România. Discutăm de personal administrativ, de vânzări. Ne extindem prin investițiile pe care le-am făcut și avem nevoie de oameni pe toate palierele”, a spus Stânean. Pentru creșterea numărului de specialiști, grupul TeraPlast a încheiat și diverse parteneriate cu alți jucători din industrie și cu unitățile de învățământ din Bistrița pentru a sprijini învățământul dual. „Încercăm să fim și proactivi. Deocamdată, încercăm în parteneriat cu unitățile de învățământ existente să sprijinim clase de învățământ dual. Suntem în era industriei moderne, avem utilaje avansate, toate sunt cu comandă numerică. Astfel că, ne concentrăm să educăm operatori de mașini cu comandă numerică”, a precizat managerul TeraPlast.

Până la crearea unor noi generații de oameni specializați, TeraPlast a apelat și la forță de muncă de peste hotare. Câteva zeci de muncitori străini lucrează în momentul de față în cadrul grupului. „Avem experiența cu Vietnam, de unde am recrutat în trecut personal. Momentan, urmează să ne ajungă niște colegi din Bangladesh și ne gândim la colegi din India, în special pe zona de oameni necalificați”, a adăugat Stânean.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*