ING Bank a obţinut triplarea plafonului de garantare în cadrul programului IMM Invest

ING Bank a obţinut triplarea plafonului de garantare în cadrul programului IMM Invest

ING Bank România a solicitat suplimentarea fondurilor alocate pentru sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii în cadrul programului IMM Invest, ca urmare a volumului ridicat de credite aprobate, care se apropia de maximumul plafonului iniţial. În consecinţă, ING a obţinut majorarea plafonului de garantare, ajungând la aproape 1,2 miliarde de lei.

ING Bank a primit 6.300 de cereri în cadrul programului, al doilea cel mai mare număr în piaţă. Aproximativ 90% dintre solicitările primite sunt pentru finanţarea capitalului de lucru şi susţinerea lichidităţilor pentru desfăşurarea activităţii curente, în timp ce 10% dintre acestea sunt pentru noi investiţii.

Procesul automatizat implementat de ING în mai puţin de o lună a permis accelerarea semnificativă a fluxului de analiză şi aprobare a cererilor. Astfel, aproape 2.600 de aplicaţii de credite se află, în prezent, în diverse etape de aprobare, iar suma totală a creditelor aprobate de bancă a ajuns la 500 milioane de lei.

“ING susţine în continuare antreprenorii şi mediul de afaceri românesc pentru a depăşi această perioadă dificilă şi pentru a face un pas înainte spre relansarea economiei. Ne bucură şi ne onorează faptul că am reprezentat prima opţiune ca bancă parteneră pentru un număr atât de ridicat de aplicanţi în cadrul programului IMM Invest. Prioritatea băncii a fost şi este de a asigura clienţilor lichidităţile necesare traversării cu bine a perioadei curente, dar am continuat să ne susţinem clienţii şi cu credite pentru investiţii noi, în afara programului IMM Invest. Colegii noştri din toată ţara sunt în legătură permanentă cu clienţii pentru a le oferi consultanţă relevantă, astfel încât aceştia să poată lua cele mai potrivite decizii, în acest context imprevizibil, pentru afacerea lor”, a declarat Bogdan Boteanu, Deputy CEO & Head of Business Banking, ING Bank România.

sursa: www.bursa.ro

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*