INTEX NĂSĂUD a lansat produse noi și a devenit independentă energetic

INTEX NĂSĂUD a lansat produse noi și a devenit independentă energetic

Unul dintre cei mai mare producători de textile premium din România, INTEX Năsăud, nu ratează nicio șansă când vine vorba despre a inova. Fie că lansează produse noi, descoperă noi piețe, investește în tehnologie, compania lui Dorel Sima știe că inovația e motorul principal pentru dezvoltare.

În 2020, INTEX a fost printre primele fabrici de textile din țară care au primit avizul de la Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale pentru a începe producția de echipamente medicale de protecție pentru spitale. Managerul Dorel Sima a simțit că businessul obișnuit va avea un reflux, ca efect al pandemiei, și că lenjeriile de pat, cearșafurile cu elastic pentru saltele, husele de protecție, pledurile și alte produse care reprezentau producția INTEX nu vor avea aceeași căutare, cel puțin o vreme. Restricțiile impuse de pandemie au limitat apetitul pentru shopping al oamenilor obișnuiți și al clienților mari din HORECA. Producția de echipamente medicale (măști, combinezoane, botoșei, halate medicale etc) a fost inspirată și a condus la o scădere de numai 20% a cifrei de afaceri (ajungând la 101,8 mil. lei), în condițiile în care era preconizat un an dezastruos. Fabrica a rămas pe profit și și-a menținut aproape integral numărul de angajați.

Și pentru că investițiile deștepte se fac în vremuri de criză, în 2021 INTEX a anunțat că a devenit prima mare companie din Bistrița-Năsăud și printre puținele din țară complet independente energetic. Compania a montat panouri fotovoltaice pe acoperișul fabricii, iar producția de energie îi este suficientă să se autosusțină.

Compania este unul dintre cei mai mari exportatori din Bistrița-Năsăud. Afacerea lansată inițial în 1997, ca business de familie, a crescut din 2002, după achiziția fostei fabrici comuniste Textila Năsăud.

Articolul integral din revista “100 de companii inovatoare din Transilvania” poate fi accesat: AICI

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*