Investiții de 13 mil.lei în modernizarea a aproape 100 de străzi din Bistrița

Investiții de 13 mil.lei în modernizarea a aproape 100 de străzi din Bistrița

Primăria Bistrița este cea care face investițiile, o parte dintre lucrări fiind deja încheiate, iar restul au fost programate pentru anul viitor. În planul de reabilitare au fost incluse 97 de străzi, iar bugetul alocat acestor lucrări trece ușor de 2,7 mil.euro.

Anul acesta au fost făcute lucrări de reabilitare pe 47 de străzi, intervențiile fiind încheiate în urmă cu câteva zile, după cum a anunțat astăzi la o conferință de presă viceprimarul Cristian Niculae.

În total, s-au reabilitat 122.750 mp de carosabil, mai exact 17,5 km pentru care a fost cheltuită suma totală de 6,4 mil.lei (aproximativ 1,3 mil.euro). Modernizarea a fost făcută de ARL Cluj în asociere cu Îndemânarea Construct.

Pentru anul viitor, municipalitatea are în plan să reabiliteze alte 50 de străzi. Dintre acestea 13 sunt incluse în proiectul “Linia Verde”, iar pentru restul de 37 se vor aloca bani separat. Suma necesară pentru reabilitarea celor 37 de străzi a fost aproximată la 6,5 mil.lei.

“Pentru anul viitor îmi propun să mai reabilităm încă 50 de străzi din oraș. Dacă până în primăvară nu semnăm contractul de finanțare pentru proiectul “Reconfigurare transport public pe axa III Gării – Decebal – Andrei Mureșanu -Năsăudului” capul de afiș al acestei liste vor fi cele patru străzi. Fac acest lucru pentru că îmi doresc ca bistrițenii să circule în cele mai bune condiții”, declara astăzi la o conferință de presă viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae.

Niculae a explicat că niciuna dintre străzile reabilitate în acest an sau dintre cele cuprinse în lista de anul viitor nu a mai fost modernizată de dinainte de revoluție.

Categories: Local

About Author