Investitori brașoveni pregătesc la Lechința unul dintre cele mai mari parcuri solare din România, evaluat la 50 mil. euro

Investitori brașoveni pregătesc la Lechința unul dintre cele mai mari parcuri solare din România, evaluat la 50 mil. euro

Mai mulți investitori brașoveni pregătesc la Vermeș-Lechința proiectul unuia dintre cele mai mari parcuri fotovoltaice din România, cu o putere maximă instalată de 52 MWp, investiție de cca. 50 milioane de euro.

Brașovenii de la GDU Energy SRL au primit deja Certificat de Urbanism de la Primăria Lechința în urmă cu 2 luni și se află în faza finală de realizare a documentației necesare. Parcul va avea 74.272 panouri solare instalate și va ocupa cca. 25 ha de teren, dintr-o suprafață totală de 45 ha, pe care investitorii o au la dispoziție. Faza de construire va dura 24 de luni, iar durata de viață a parcului este estimată la 25 de ani.

Compania GDU Energy, care derulează un proiect similar și în Covasna, este deținută de Maria Moldovan (90%) și Ionel Stanciu (10%). Unul dintre administratori este însă Cătălin Chiruț, care ocupă aceeași poziție și la Duprod Otis SRL, firmă care în 2022 propunea un alt parc fotovoltaic la Lechința, de 8,55 MWp, estimat la 7,8 mil. euro.

Dacă acest proiectul propus de GDU Energy va fi implementat, Lechința va avea unul dintre cele mai mari parcuri fotovoltaice din România. Până în 2022, cel mai mare funcționa la Satu Mare (56 MWp). În acest an, datorită fondurilor nerambursabile venite prin PNRR, au fost anunțate și câteva proiecte mai mari de 50 MWp.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*