IPROEB Bistrița anunță investiții de 1,5 mil. euro în 2020 și prognozează venituri mai mari cu 5-10%

IPROEB Bistrița anunță investiții de 1,5 mil. euro în 2020 și prognozează venituri mai mari cu 5-10%

Compania IPROEB SA Bistrița, unul dintre liderii naționali în producția de cabluri și conductoare pentru industria energetică, și-a bugetat investiții de peste 1,5 mil. euro în 2020 și prognozează o creștere a afacerilor de 5-10%.

Cu o tradiție de peste 40 de ani în industrie, IPROEB și-a stabilit pentru anul în curs câteva obiective ambițioase de modernizare, completare și înlocuire a mijloacelor sale fixe.

“Printre obiectivele acestei politici de investiții se numără crearea de facilități și condiții tehnice pentru realizarea unor produse noi (conductoare cu sârme profilate) creșterea productivității în sectorul de producere a conductoarelor de aluminiu, extinderea gamelor de prelucrare a semifabricatelor pentru cabluri izolate (trefilarea sârmelor de cupru), modernizarea flotei auto de distribuție sau achiziționarea unor stații grafice de proiectare cu softurile aferente” explică, pentru BistrițaBusiness.ro, Adrian Ghingheli, directorul general al companiei.

Potrivit acestuia, un alt capitol important în acest program îl reprezintă achiziția unor echipamente și standuri de încercări pentru laboratoarele firmei care vor permite efectuarea unor probe mecanice speciale de determinare a curbelor de efort-deformație, a conductoarelor ce echipează liniile electrice aeriene.

“Echipa de management a IPROEB țintește prin aceste alocări importante de resurse o mai bună flexibilizare a fluxurilor de producție, o poziționare mai bună pe piață prin reducerea unor costuri de producție ce influențează prețul de vânzare al produselor și abordarea unor produse noi care vor permite creșterea cifrei de afaceri” mai spune Adrian Ghingheli.

Despre IPROEB

Fondată în 1977, ca fabrică în cadrul combinatului de construcții de mașini al platformei industriale Bistrița, IPROEB este azi unul dintre cei mai importanți producători de cabluri și conductori din România, cu afaceri de aproape 110 mil. lei (2018) și peste 300 de angajați. Rezultatele financiare preliminare pentru anul trecut vor fi făcute publice în data de 2 martie 2020. Listată la BVB cu simbolul IPRU, afacerea are ca acționari principali firmele Electromontaj SA București (33,3%) și Celco SA (10,6%).

 

Categories: Business in top

About Author