IPROEB Bistrița crește producția și își protejează cei 300 de angajați

IPROEB Bistrița crește producția și își protejează cei 300 de angajați

IPROEB Bistrița, unul dintre producătorii tradiționali de cabluri pentru industria energetică, a înregistrat o creștere a comenzilor începând cu a doua jumatate a lunii martie și nu ia în calcul trimiterea angajaților din producție în șomaj tehnic.

“Primele două luni din 2020 au fost sub așteptările noastre, dar lucrurile s-au redresat acum. Finalul lunii martie confirmă un reviriment, creând premisele ca luna aprilie sa fie o lună bună din perspectiva producției. Am primit practic o injecție de optimism și sperăm ca aceasta să aibă efect pentru tot restul anului”, a spus, pentru BistritaBusiness, Adrian Ghingheli, directorul general al companiei.

“Îngrijorările noastre la nivel de management sunt cele cu privire la posibila extindere a pandemiei cu noul coronavirus, la încetinirea lanțurilor de aprovizionare cu materii prime și la creșterea riscurilor de  neîncasare a facturilor scadente la plată. Avem furnizori de materii prime  din țară și străinătate iar livrările acestora ajung mai greu ca de obicei. Sperăm ca sincopele intervenite sa fie depășite odată cu apariția reglementărilor internaționale pentru culoarele de transport marfă” explică managerul IPROEB.

“Am luat măsuri necesare pentru a preveni transmiterea acestui virus și pentru a ne proteja angajații. Am achiziționat materiale dezinfectante, geluri și săpunuri lichide, mănuși de unică folosință și alte materiale igienico-sanitare. De asemenea, așteptăm sosirea unui lot de măști chirurgicale comandat pentru întreg personalul muncitor. S-a restricționat accesul persoanelor străine și al mașinilor de transport marfă în incinta firmei. Am statuat ca analizele managementului să fie făcute pe Skype și am făcut primele experimente cu munca în regim <<remote>> la birourile unde se pretează. Această criză ne împinge cumva la o digitalizare forțată, dar cred că asta ne va prinde bine în viitor si ne va ușura munca”, mai spune Adrian Ghingheli.

Despre IPROEB

Fondată în 1977, ca fabrică în cadrul combinatului de construcții de mașini al platformei industriale Bistrița, IPROEB este azi unul dintre cei mai importanți producători de cabluri și conductori din România, cu afaceri de aproape 110 mil. lei (2019) și peste 300 de angajați. Compania a bugetat investiții de cca. 1,5 mil. euro în 2020 și a prognozat o creștere a veniturilor cu 5-10% față de 2019.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*