Pozitiv : Numărul constructorilor bistrițeni cu afaceri de peste 1 mil. lei a crescut în 5 ani cu 150%

Pozitiv : Numărul constructorilor bistrițeni cu afaceri de peste 1 mil. lei a crescut în 5 ani cu 150%

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor, analizate de Bistrița Business, 269 de companii bistrițene din sectorul construcțiilor au rulat fiecare peste 1 milion de lei în 2022, cu 150% mai multe decât în urmă cu 5 ani.

În anul fiscal 2018, doar 108 firme cu cod CAEN de construcții depășeau pragul veniturilor de 1 milion de lei. În doar cinci ani, numărul acestora a crescut spectaculos, la 269, semnal că domeniul construcțiilor “a duduit” bine.

“Au fost niște ani cu multe investiții publice, dar și private, la noi în județ, de ordinul sutelor de milioane de euro. Cine nu a reușit să fie contractor principal la o lucrare publică a fost subantreprenor, iar unii s-au orientat spre privat și au construit blocuri, case, pensiuni, parcuri solare etc. A fost de lucru pentru toată lumea și trendul va continua și în următorii ani. Constructorii mici au devenit medii, iar cei medii au devenit mari. Bineînțeles, cei mari s-au făcut foarte mari și îi vedem azi lucrând la proiecte uriașe, în diverse zone ale țării. Există puține județe în România unde ritmul de creștere a firmelor de construcții să fie atât de bun precum în Bistrița-Năsăud. Spre exemplu, Clujul a avut doar 550 de constructori cu afaceri peste 1 milion de lei în 2022, adică dublu față de județul nostru, în condițiile în care acolo există cea mai dinamică piață imobiliară din România, există companii cu capital strain, există lucrări de anvergură și bugete care la noi nu există!” – a explicat, pentru Bistrița Business, consultantul financiar Iulius Dumitru, fondatorul platformei de experți independenți IDEAS Inspiring Network.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*