Lazany: Sper ca în toamnă să avem Heliportul gata

Lazany: Sper ca în toamnă să avem Heliportul gata

Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, a explicat pentru BistrițaBusiness că lucrările pentru amenajarea Heliportului de pe acoperișul unității medicale au fost executate în proporție de circa 30-40 % până în prezent.

Într-o postare făcută pe Facebook în urmă cu puțin timp, Gabriel Lazany anunță că se lucrează la cele două ascensoare care vor deservi Heliportul.

“S-a început cu demontarea ascensoarelor vechi, lucrările au început ieri. Se va construi spațiu pentru ca acestea să poată urca până la etajul VI pentru că până acum cu liftul se putea urca doar până la etajul V și nu era acces direct la acoperiș”, a explicat Gabriel Lazany pentru BistrițaBusiness.

Managerul Spitalului de Urgență a mai precizat că săptămâna viitoare, luni mai exact, la Bistrița va ajunge și structura metalică a Heliportului.

“Eu sper ca în toamna acestui an să fie gata Heliportul și să îl putem folosi”, a completat Lazany.

Heliportul de la Spitalul Județean este construit de două firme:  Grup Construcții Est SA din Iași și ABC Development Aviation SRL din București. Pentru această lucrare cele două firme vor încasa 5,96 mil.lei (aprox. 1,26 mil.euro). Heliportul este amenajat pe teresa superioară a Spitalului Județean de Urgență Bistrița și va avea peste 1.000 mp.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*