Lehel Andras, care operează franciza Ambient Bistrița, vrea să recâștige din piața luată de Dedeman

Lehel Andras, care operează franciza Ambient Bistrița, vrea să recâștige din piața luată de Dedeman

“Focusul nostru este pe dezvoltarea centrelor comerciale preluate, căci în continuare există rezerve prin care putem optimiza costurile de funcţionare şi îmbunătăţi oferta de produse, condiţie esenţială pentru a recâştiga din cota de piaţă pierdută în perioada 2009-2016 de reţeaua Ambient”, a declarat Lehel Andras, care deține francizele Ambient din țară.

Pe lângă centrul comercial Ambient din Bistrița, Lehel are, în franciză, magazinele Ambient din Mediaş (septembrie 2017), Sighişoara (noiembrie 2017) şi Sibiu (din august 2019). Prima franciză a fost cea din Bistrița (august 2017). Antreprenorul are în plan să dezvolte centrele comerciale preluate și pariază pe afaceri de 89 mil. lei pentru întregul an 2019, în creştere cu 28% faţă de 2018.

În România există opt magazine Ambient, dintre care pa­tru sunt operate de Lehel András. Alte trei sunt sub aripa antre­prenorului clujean Dan Pitic (la Cluj-Napoca, Alba Iulia, Blaj), iar încă unul, cel aflat în Râmnicu Vâlcea, este operat de firma Profelis C&V din Sibiu, deţinută de Maria Anghel (75% din acţiuni) şi Vasile Bucurenciu (25%). Magazinul din Sibiu este ultimul care a fost francizat, el fiind deţinut anterior de Ambient SA, compania-mamă, fondată de Ioan Ciolan şi care a intrat în insolvenţă în 2015.

Categories: Business in top

About Author