CON-A, DIMEX și alți 3 asociați depun singura ofertă pentru bucata de centură de 838 mil. euro a Clujului!

CON-A, DIMEX și alți 3 asociați depun singura ofertă pentru bucata de centură de 838 mil. euro a Clujului!

Asocierea de constructori CON-A Operations, DIMEX 2000 Company, Hydrostroy AD, Concelex și Automagistral-Pivden a depus singura ofertă pentru realizarea tronsonului 2 al centurii metropolitane Cluj, o investiție estimată la 4,16 miliarde de lei (cca. 838 milioane euro).

Investiția totală estimată pentru întreaga centură depășește 1,1 mld. euro.

„Cluj-Napoca: Veste bună pentru centura metropolitană a Clujului. Avem un ofertant la licitația pentru realizarea Centurii. Azi s-a încheiat perioada de depunere a ofertelor pentru realizarea Centurii Metropolitane a Clujului, tronsonul 2, în valoare de 3.525.487.694,39 lei fără TVA, valoare de licitație”, a anunțat, luni, primarul Emil Boc.

Proiectul centurii ocolitoare a Clujului este așteptat de clujeni de ani de zile. Dacă în cazul primului tronson al centurii ocolitoare, licitația a fost adjudecată, iar primele lucrări ar putea începe spre finalul anului viitor, în cazul celui de-al doilea segment (de la intrarea în Cluj până la conectarea B-dului Muncii) trebuie concretizate o serie de proceduri cum ar fi proiectarea, obținerea documentațiilor necesare pentru construire și o serie de exproprieri. 

Centura metropolitană va aduce șase benzi pe DN 1 între Florești și Cluj-Napoca, inclusiv o bandă dedicată pentru SMURD și pompieri. Centura Metropolitană, proiect cu indicativ „Drum TransRegio Feleac T 35″, va avea în total 42 de kilometri. Valoarea actualizată a investiției este de peste 1,1 miliarde de euro (1.145.879.685,65 euro).

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*