LEONI Bistrița insistă pentru încă 200 de angajați, în ciuda crizei

LEONI Bistrița insistă pentru încă 200 de angajați, în ciuda crizei

Cel mai mare angajator din Bistrița-Năsăud, LEONI Wiring Systems RO, insistă pentru recrutarea a încă 200 de muncitori, fără a părea afectat major de pandemia Covid.

Necesarul de personal a fost reactualizat pe portalul AJOFM în 27 octombrie, compania anunțând că angajează 200 de muncitori necalificați, cu studii de minimum 8 clase, pentru operațiunea de asamblare și montare a pieselor.

Cu o medie de 5.531 angajați în 2019, LEONI este de departe cel mai mare angajator din județ. De asemenea, după venituri, 1,2 mld. lei în 2019, este cea mai mare afacere locală.

La nivel de grup – LEONI AG – anul 2020 a arătat îngrijorător la finalul S1, când rapoartele către burse indicau o scădere de 28% a vânzărilor comparativ cu aceeași perioadă a lui 2019.

“Pandemia Covid-10 a lovit industria automotive și furnizorii ei, la nivel global. În ciuda măsurilor imediate pe care le-am luat (…) afacerea noastră a fost serios afectată în trimestrul II. Credem că în luna aprilie am înregistrat punctul minim, de la care a început o ușoară recuperare. Totuși, restul anului rămâne extrem de provocator” spunea, într-un comunicat de presă, Aldo Kamper, CEO al Leoni AG.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*