LEONI primește un credit de 330 mil. euro garantat de statul german. Cu ce condiții?

LEONI primește un credit de 330 mil. euro garantat de statul german. Cu ce condiții?

LEONI AG a primit ieri undă verde pentru a accesa un credit operațional de 330 mil. euro, garantat de statul german în proporție de 90% până la 31 decembrie 2022. Compania a anunțat deja că va profita de toate facilitățile pe care statul le va acorda investitorilor pentru a menține linia de plutire în această perioadă afectată de pandemie.

În acest moment, fabricile LEONI din toată lumea sunt închise aproape complet, mai puțin cele din Germania, unde se lucrează cu program redus, și cele din China (unde producția a fost reluată recent).

Fabricile din România sunt închise de la finalul lunii martie 2020. Cei peste 5000 de angajați ai LEONI Wiring Systems RO (Bistrița) se află în șomaj tehnic. Deși unii dintre beneficiarii grupului german (marii producători auto) au anunțat revenirea la lucru, LEONI încă nu a reacționat ca să anunțe reluarea producției.

„Împrumutul operațional va crea flexibilitate financiară pentru a asigura continuarea businessului și finanțarea grupului. Acest credit a devenit necesar pentru că majoritatea clienților cheie ai LEONI și-au redus activitatea din cauza Covid-19 și, în consecință, grupul a înregistrat scăderi semnificative ale vânzărilor” se arată într-un comunicat oficial al LEONI AG.

Una dintre condițiile acordării creditului a fost reconfirmarea de către un expert extern a planului de restructurare a LEONI AG, care a avut pierderi de peste 300 mil. euro în 2019.

O a doua condiție a fost ca grupul să suspende în perioada garanției acordate de stat distribuirea de dividende, în cazul în care afacerea ar reveni pe profit.

Categories: Brands, Business in top, Global

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*